10.05.2017

kormusik i verdensklasse

I Kristi Himmelfartsdagene 25. 28. maj gæster det fremragende hollandske elitekor Nationaal Vrouwen Jeugdkoor Aarhus og Aarhus Pigekor. Samarbejdet mellem de to kor startede sidste efterår og kulminerer den 27. maj kl. 17 i Musikhusets Symfoniske Sal.

Det hollandske kor er kendt for sin høje kvalitet, og når de den 27. maj slår sig sammen med Aarhus Pigekor, som regnes for et af verdens bedste, kan publikum glæde sig til en helt særlig koncertoplevelse.

Aarhus Pigekor fra Aarhus Musikskole har bl.a. vundet internationale priser som vinder af "Let the Peoples Sing" og titlen som "Champions of the World" i "World Choir Games".

Koncertprogrammet består primært af nyere, verdslig kormusik med stor spændvidde, varieret udtryk og karakter, heriblandt opfører Aarhus Pigekor og koret Korvida værker af to aarhusianske komponister, Peter Bruun og Jakob Buchanan, i begge værker med musikere. De tre kor vil synge hver for sig og sammen i forskellige konstellationer.

De tre kor indtager hele rummet i Symfonisk sal ofte med koreografi skabt af den efterspurgte hollandske koreograf Panda van Proosdij.

Der venter publikum en særlig koroplevelse i Symfonisk Sal, hvortil der er fri entre.

Hør Aarhus Pigekor synge Bo Holtens stemningsfyldte værk Lelia Doura her

(Foto: Benjamin Pomerleau)

• 10.05.2017

kormusik i verdensklasse

• 03.05.2017

Aarhus Musikskole deltager i Danmarks største musiktræf i Tivoli

Med 245 koncerter fordelt på 14 scener afviklet over to dage er Musikskoledage i Tivoli Danmarks største musikalske event for de danske musikskoleelever. I år er der tilmeldt næsten 6000 børn og unge fra 72 forskellige musikskoler. Udover et rekordstort antal danske musikskoler bliver der i år også deltagelse af unge fra Grønland og Canada. Det er 28. gang Musikskoledagene indtager Tivoli, og de musikalske træf finder sted i dagene den 6. og 7. maj fra kl. 11:30
  • 26.04.2017

MTA

Har du musikalske ambitioner og vil du være i selskab med og inspireres af andre med samme lidenskab og drømme? Orienteringsmøder om vores nye tiltag "Musik Talent Aarhus - MTA" d. 29. april.
  • 20.04.2017

Flaskepost til Fremtiden lever videre

For nøjagtig tre måneder siden så der sådan her ud omkring Musikskolen. En fantastisk weekend og en historisk begivenhed for os og Aarhus. Vi har projekter i støbeskeen hele år 2017.
  • 12.04.2017

Musik Til Livet 2017 - Aarhus Musikskoles festival 29/4

Velkommen til en dag, hvor Musikskolen fylder Musikhuset, Det Jyske Musikkonservatorium og Aarhus Musikskole (Officersbygningen) med musik. Oplev desuden et veloplagt Aarhus Symfoniorkester i børnehøjde til familiekoncerten SIDE-BY-SIDE. Der er fri entré til det hele!
  • 07.04.2017

pigeBEAT 2017

Hygge og komposition i påsken.

Opdateret: 08.2.2017