03.05.2017

Aarhus Musikskole deltager i Danmarks største musiktræf i Tivoli

Med 245 koncerter fordelt på 14 scener afviklet over to dage er Musikskoledage i Tivoli Danmarks største musikalske event for de danske musikskoleelever. I år er der tilmeldt næsten 6000 børn og unge fra 72 forskellige musikskoler. Udover et rekordstort antal danske musikskoler bliver der i år også deltagelse af unge fra Grønland og Canada. Det er 28. gang Musikskoledagene indtager Tivoli, og de musikalske træf finder sted i dagene den 6. og 7. maj fra kl. 11:30

Aarhus Concert Band glæder sig til turen

Orkestret Aarhus Concert Band fra Aarhus Musikskole tager med. De glæder sig. Det er en stor oplevelse at spille i Tivoli, og det er en alletiders tur.

14 scener og et mangfoldigt program

Man har i år måtte afvise enkelte ensembler pga. den store interesse blandt musikskolerne, hvilket jo bare viser den store interesse for at spille, synge og danse. Et dyk ned i programmet vidner da også om, at gæsterne bliver præsenteret for en bred vifte af musikgenrer. Hvordan lyder f.eks. gypsijazz spillet af elever fra Københavns Kommunes Musikskole, verdensmusik fra Rudersdal og tværfløjter fra Høje-Taastrup? Det, og meget andet, får gæsterne svar på over de to dage Musikskoledagene varer i Tivoli.

Mangfoldigt program

Blandt årets nyheder finder man bl.a. en ny singer-/songwriterscene på 1. sal i ”Woodhouse” - med udsigt til Plænen.  Her vil eleverne optræde med egne kompositioner og sange. Tanken er at sætte fokus på de unges egne evner til at skabe ny musik & tekst. Programmet byder også på musikparader, promenadekoncerter, ShuBidDua-sange, Frank Sinatra-klassikere, heavy rock, steelbands og salsa. Det er som om, at kormusikken har et solidt tag i mange musikskoler; der bliver mulighed for at opleve et kor med 220 sangere på Plænen.

Projektleder for Musikskoledage i Tivoli, Dan Johnsen, fortæller:
”Vi er meget stolte over den støt voksende succes musikskoledagene har haft gennem mere end 25 år; det er dage, hvor de unge og deres lærere glæder sig til at vise, hvad musikskoleelever kan.  Anerkendelsen fra publikum betyder meget for motivationen - der er ingen genveje, når man står foran en fyldt, veloplagt sal!”

Underdirektør for Kultur i Tivoli, Nikolaj Koppel siger om Musikskoledagene:
”Musikskoledagene i Tivoli giver mange børn og unge mulighed for at teste sig selv foran et publikum på en af Tivolis velkendte scener. Vi er i Tivoli stolte af at være med til at bidrage til Danmarks musikalske vækstlag på denne måde – og af at give en masse unge en helt speciel oplevelse, der kan nære motivationen.”

Musikskolepriser på Plænen
Søndag kl. 16 på Plænen uddeler DAMUSA (Danmarks Musikskolesammenslutning) årets elev- og kommunepris.

Musikskoledage i Tivoli er et selvstændigt projekt med sekretariat hos Musik & Ungdom, og det eneste landsdækkende arrangement for musikskoleelever i Danmark.

Musikskoledage i Tivoli støttes i år af:
Augustinus Fonden, Beckett-Fonden, BUPL´s Solidaritets- og Kulturpulje,
Det Obelske Familiefond, Ellen Wulffs Mindefond, 15, Juni Fonden, Gangstedfonden,
Lemvigh-Müller Fonden, Nordea-fonden, Ole Kirk´s Fond, Oticon Fonden, Simon Spies Fonden,
Toyota-Fonden, Tuborgfondet, Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg samt
Frederiksberg Kommunes Musikudvalg.

• 28.06.2017

Kom og prøv "Intuitiv musik workshop"

Kom og leg og skab umiddelbar musik sammen med andre jævnaldrende. Der er et gratis introduktionsmøde og et antal gratis prøvegange i efteråret 2017.
  • 31.05.2017

Vi starter et nyt og superfedt Aarhus Street Band!

Der venter masser af oplevelser, og vi spiller ny pop, rock og funk. -Skal du være med?

Aarhus Musikskole søger en administrativ medarbejder 1. august 2017

Har du lyst til at være en af Aarhus Musikskoles helt centrale administrative nøglepersoner og samtidig have fokus på at gøre en forskel med positiv effekt for brugere og medarbejdere? Hvis ja, så kan vi tilbyder et spændende og afvekslende job i et dynamisk og kreativt miljø.

Tilmelding til Musik i Mølleparken

Mølleparken bliver centrum for unge musikere, kor ensembler og dansetrupper i Festugen i august. Jeres band har mulighed for at stå på scenen. Tilmelding nu :)
  • 10.05.2017

kormusik i verdensklasse

I Kristi Himmelfartsdagene 25. 28. maj gæster det fremragende hollandske elitekor Nationaal Vrouwen Jeugdkoor Aarhus og Aarhus Pigekor. Samarbejdet mellem de to kor startede sidste efterår og kulminerer den 27. maj kl. 17 i Musikhusets Symfoniske Sal.
  • 03.05.2017

Aarhus Musikskole deltager i Danmarks største musiktræf i Tivoli