Unge spiller klassisk - vindere og billeder fra dagen

Unge spiller klassisk 2019

Det blev endnu en gang en kæmpe oplevelse at tilbringe eftermiddagen 1. søndag i advent i lille Sal i Musikhuset Aarhus.

Et stjernebesat program fik julestjernerne på strøget til at blegne. Niveauet var højt og ikke mindst homogent.

De tre dommere Søren Rastogi, pianist, Marianne Thomsen Clement, fløjte, og Malthe Volfing, Cello, var synligt påvirket af det flotte program.

Efter en meget flot og velspillet finale, kunne dommerne ved Unge spiller Klassisk offentliggøre vinderne af priserne i årets Unge spiller Klassisk.

• Dansk MusikerForbunds talentpris på 10000 kr. blev givet til den 16-årige violinist Jonas Willaume Christoffersen.
  • Sydbanks talentpris på 10000 kr. blev givet til den 15-årige fagottist Bjarke Schousboe.
  • Desuden uddelte dommerne to Sydbank 2. priser på hver 5000 kr. til den 18-årige pianist Nicolai Kanha Kehlet Hansen og den 20 årige slagtøjsspiller Mathias Haslund Birch.
  • Kammermusikprisen blev tildelt strygekvartetten Træklang, bestående af "Jonas Willaume - violin  - 16 år, Tinna Gunnarsdóttir - violin - 17 år og Andreas Asmild - Bratsch – 15 år og Susanna Briones - cello - 15 år.

Dommerne var meget imponeret af niveauet - og som Søren Rastogi sagde: ”Det lover godt for fremtiden”.

Arrangementet var sat i værk af Samrådet for Musikskoler i Region Midtjylland – og finalen blev støttet af DMF, Sydbank, Det Jyske Musikkonservatorium og Musikhuset Aarhus. Aarhus Musikskole var praktisk ansvarlig.

Næste års Unge spiller Klassisk finder sted sidst i november med finale i Musikhuset den 6. dec. 2020.

Se billeder fra dagen her

Til orientering gennemførtes også Børn spiller Klassisk søndag formiddag hvor 12 børn under 13 år spillede for og med hinanden. Det blev en dejlig formiddag – og der er planer om at lave et lignende arrangement i december 2020.