Skip to the content

En række tidligere elever fra Aarhus Musikskole står bag ny stor kammermusikfestival i Aarhus

Ny ambitiøs kammermusikfestival ser dagens lys i Århus

Over to intense koncertdage præsenterer Aarhus Kammermusikfestival et strålende line-up af fremadstormende talenter og veletablerede navne indenfor den klassiske musikverden i samarbejde med Musikhuset Aarhus og Det Jyske Musikkonservatorium. Fire tema-koncerter danner rammen om et varieret program, som musikerne vil opføre i forskellige konstellationer. Man vil blandt andet kunne opleve en uropførelse af et værk skrevet til festivalen, og én lang, improviseret koncert. Derudover vil der være mulighed for at overvære åbne prøver, snakke med kunstnerne i en uformel stemning og afholdelse af masterclass. 

Masser af guf for dedikerede musikentusiaster, og meget spændende for nytilkomne i den klassiske musikverden. To af festivalens koncerter optages af DR P2. 

Initiativtageren, den unge pianist Tony Nguyen, ønsker brændende at gøre kulturlivet i sin barndomsby Aarhus endnu bredere, og give musikinteresserede i Jylland muligheden for at opleve klassisk kammermusik fra den allerøverste hylde. Han vil, med sine egne ord, “give noget tilbage til byen” hvorfra han fik langt meste af sin musikopdragelse. Ligesom sine to medorganisatorer, Emilie Callesen og Benjamin Shanaka Bendtsen, er han i høj grad et produkt af Aarhus Musikskole og Aarhus MGK, hvor de alle tre har slået deres folder. En betydelig del af de medvirkende er ligeledes tidligere elever fra Aarhus Musikskole og MGK, så koncerterne vil utvivlsomt bære et tydeligt lokalt præg. Med et stærkt kendskab til branchen og et bredt netværk, er det desuden lykkedes Tony Nguyen at mobilisere et imponerende hold af musikere, der, foruden de lokale stjerner, også tæller internationale navne. 

Festivalens hovednavn er Trio con Brio Copenhagen, den eminente klavertrio der har fejret triumfer over hele verden og høstet rosende ord fra eksempelvis Washington Posts og The Guardians anmeldere. Trioen er særligt kendt for deres nerve og formidable sammenspil, og er dermed en perfekt repræsentant for den unikke form for intim musiceren, som er kammermusikkens højt besungne essens. Mathias Hammer, kendt og vellidt for sin formidling af klassisk musik i radio- såvel som i tv-branchen, vil guide publikum gennem musikken, der alt sammen bliver opført i hjertet af Aarhus i gåafstand fra banegården. 


AARHUS KAMMERMUSIKFESTIVAL

TID OG STED

Kammermusiksalen & Lille Sal, Musikhuset Aarhus

Lørdag 14. og søndag 15. september 2019

Begge dage fra kl. 13.00-22.00

 

BILLETTER

Billetter kan købes på www.musikhusetaarhus.dk

Pr. koncert: 70-150,-

Partout: 400,-

Gratis hvis man er under 18, men billet skal stadig bestilles via hjemmesiden.

 

MERE INFO

www.aarhuskammermusikfestival.dk

Facebook
https://www.instagram.com/aarhuskammermusikfestival/