Tidligere elever bag stor kammermusikfestival i Aarhus

For andet år i træk stabler tidligere elever fra Aarhus Musikskole og MGK-Ø en imponerende festival på benene. Festivalen begynder d. 11. september. Læs mere om festivalen herunder:

Kammermusikfestival lokker russiske verdensstjerner til Aarhus

Det er lykkedes Aarhus Kammermusikfestival at booke de hæderkronede instrumentalister i David Oistrakh String Quartet for hele festivalen, og publikum i Aarhus får derfor en unik mulighed for at opleve den berømte kvartet spille sine første koncerter siden marts. Sammen med deres prisvindende landsmand Anna Geniushene og en udsøgt gruppe af andre topmusikere fra Danmark og Europa, vil de sammen skabe musikalsk magi på scenen hen over fem forrygende koncerter den 11.-13. september i Musikhuset Aarhus.

David Oistrakh Quartet er berygtet for deres passionerede og heftige sammenspil der, i kombination med et diabolsk teknisk overskud på deres respektive instrumenter, gør deres fortolkninger så musikalsk overvældende og umiskendeligt “russiske”, uanset repertoire. Til festivalen vil kvartetten eksempelvis fortolke både Ravel, Beethoven, Shostakovich, og Dvorak.

Anna Geniushene har, efter finaleoptrædender i de mest prestigefulde klaverkonkurrencer og en anmelderrost indspilning af Rachmaninovs Etude-Tableaux og Prokofiev sonate 8, de senere år dedikeret sig mere og mere til kammermusikken.

Programmet for festivalen er bygget op omkring fem velkomponerede tema-koncerter, heriblandt åbningskoncerten, der har fokus på fransk kompositionsmusik og nogle af landets lidt oversete kvindelige komponister. Derudover vil man også kunne opleve en overdådig fødselsdagskoncert for Beethoven, en sjælden men ikke desto mindre vaskeægte og uhyre spændende klassisk improvisationskoncert, foruden en koncert med det bedste og mest dramatiske fra den dybe russiske kammermusikalske skat, og en koncert med engelske klangfarver og følsom impressionisme. Festivalen har i år et særligt fokus på kvindelige komponister.

Med livestreaming af alle aftenkoncerter og en direkte radiotransmission i P2 af åbningskoncerten, har musikelskere også muligheden for at lytte med derhjemmefra.

Den populære DR P2-vært Mathias Hammer er festivalens konferencier, og han vil undervejs give publikum en udførlig introduktion til musikken og artisterne.

Derudover optræder bl.a. Aarhus Symfoniorkesters egen soloklarinettist Mathias Kjøller, den internationalt hædrede cellist Jonathan Swensen, klaverløverne Jean-Baptiste Doulcet, Oscar Micaelsson, og David-Munk Nielsen, byens helt eget stjernefrø Kern Westerberg, samt de unge stjerner Joachim Becerra Thomsen og Anna Egholm.

Denne anden udgave af festivalen er udvidet med en ekstra dag, flere koncerter, og diverse festival-aktiviteter. Festivalen er blevet til i et bredt samarbejde, der favner nogle af de vigtigste musikinstitutioner i byen - først og fremmest Musikhuset Aarhus og Det Jyske Musikkonservatorium, som er medarrangør, men også Aarhus Musikskole/MGK og Gradus Junior College er inviteret til en samarbejdskoncert hvor de yngste medvirker i samspil med et par af festivalmusikerne.

AARHUS KAMMERMUSIKFESTIVAL

TID OG STED

Lille Sal, Musikhuset Aarhus

Fra fredag den 11. til og med søndag den 13. september 2020