Skip to the content

En korleder i verdensklasse går fra borde

Helle Høyer Vedel har valgt at gå på efterløn efter et langt aktivt virke som korleder i det aarhusianske musikliv – ikke mindst i Aarhus Musikskole, hvor Helle har været ansat siden 1981.

Helle har siden sin kandidat fra Det Jyske Musikkonservatorium udviklet korskolen på Aarhus Musikskole, så den nu hører til eliten i Danmark. Gentagne gange er Aarhus Pigekor taget afsted til store internationale korkonkurrencer og stort set hver eneste gang er koret kommet hjem med medaljer eller fine titler som Choir of the World, Champion of the World Choir Games, Vinder af Let the Peoples Sing og mange andre præmieringer.

Ud over sit arbejde med pigerne i eliten har Helle også sat sit præg både blandt de yngre sangere i musikskolen og som inspirator gennem Sangkraft Aarhus og andre kommunale tiltag for at styrke sangen blandt alle børn.

Aarhus Musikskole har valgt at ansætte korleder Birgitte Næslund Madsen til at lede såvel Musikskolens juniorkor, Det Jyske Musikkonservatoriums Pigekor og Aarhus Pigekor fra dette skoleår.

Birgitte har en lang og glorværdig karriere i gang, og ikke mindst med koret Eve har Birgitte vist, at hun er i stand til at opnå flotte resultater.

 

Om Helle Høyer Vedel:

Helle Høyer Vedel er uddannet almen musikpædagog (1981) og musikleder (1984) fra Det Jyske Musikkonservatorium, Aarhus.

Siden 1979 har Helle Høyer Vedel været dirigent for flere kor i Aarhus og omegn.

Fra 1981, hvor hun blev ansat som korleder på Aarhus Musikskole, har hun især beskæftiget sig med kor for børn og unge. I en lang årrække arbejdede hun med de yngste korsangere på musikskolen samt musikskolens ungdomskor, men siden 1999 har hun koncentreret sig om aldersgruppen 12 – 24 år og senest været dirigent for konservatoriets Pigekor, Aarhus Pigekor og siden januar 2016 Vokalensemblet Korvida for unge kvindelige sangere.

På Det Jyske Musikkonservatorium har Helle Høyer Vedel siden 1986 undervist studerende i børnekorledelse samt dirigeret Det Jyske Musikkonservatoriums Pigekor.

Sideløbende med arbejdet med de unge stemmer har Helle Høyer Vedel dirigeret forskellige blandede kor: Højbjerg blandede Kor (1981 – 88), Bel Canto (1985 – 90), Klosterkirkens Kor i Horsens (1990 – 92), Hummerkoret fra 1988 – 2004, samt fra 2006 – 2008 Jysk Akademisk Kor.

I mange sammenhænge har hun været instruktør på korstævner og dirigentkurser og med skolekor fra Aarhus og med egne kor ved flere lejligheder dirigeret Aarhus Symfoniorkesters og Aarhus Jazz Orchestra i forbindelse med samarbejdsprojekter.

Helle Høyer Vedel har i en årrække været formand for DAKUs musikudvalg (det tidligere DAM), som bl.a. arrangerede dirigentuddannelse, udnævnelsen af ”Årets danske korkomponist”, kompositionskonkurrencer m.m.

Fra 2009 til 2013 var hun udpeget til at sidde i repræsentantskabet for Statens Kunstråd.

Fra 2011 til 2021 har Helle siddet i styregruppen for Sangkraft Aarhus.

 

DISKOGRAFI:

Med Hummerkoret (1997)

”Kærlighedssonetter”, Danica records

 

Med Det Jyske Musikkonservatoriums Pigekor (1999)

”Vi kommer med sommer” (dansk kormusik), kan rekvireres på Det Jyske Musikkonservatorium

 

Med Aarhus Musikskoles Pige- og Drengekor 2 (2000)

”Bag alle stjerner” – DR, Busk og Lund, Forlag

 

Med konservatorie-pigekorene fra Esbjerg og Aarhus og Aarhus Musikskoles Pige- og Drengekor 2

(med Jens Johansen som arrangør og dirigent)

 

” Let the sunshine in” (2001), Corona Music CM-CDF 020

 

Med Det Jyske Musikkonservatoriums Pigekor (2006)

”Du skal plante et træ” (dansk kormusik), udgivet på ”Classico”

 

Med Aarhus Pigekor (2008) ”Jorden rundt med Århus Pigekor”, ”CDklassisk

Med Aarhus Pigekor (2011) ”Perler og krystaller”, ”CDklassisk”

Med Aarhus Pigekor (2015) ”Musical MOveMENTS”, Hänssler Classic

 

Med Aarhus Pigekor (2019), videoproduktion ”Mother, maiden, mistress” (Youtube)

Med Aarhus Pigekor (2021), videoproduktion ”Lullaby” og ”Selene´s boat” (Youtube)