Skip to the content

Undervisere

Per Holm Dahl

Jeg underviser i slagtøj. Det vil sige trommesæt, percussion, marimba og alle de andre tasteinstrumenter, orkester slagtøjsinstrumenter og marimba band. Jeg har været ansat på Aarhus musikskole siden 2014 både i musikskolen og på MGK som lærer i klassisk slagtøj.

Uddannelse/baggrund/erfaring
  • Musiklærer fra Det Kongelige Dansk Musikkonservatorium med slagtøj som hovedfag og guitar som biinstument. (2005)
  • Musikpædagogisk diplomeksamen i slagtøj fra Det Jyske Musikkonservatorium (2007)
  • Herudover har jeg læst kurser på Musikvidenskabeligt Institut på Københavns Universitet. Bl.a. musikhistorie, musikalsk analyse, arrangement, korledelse.
Undervisningsprofil
Jeg holder meget af at lære nye mennesker at kende og høre om hvilken musik, de bedst kan lide. Derfor glæder jeg mig til at møde dig. Du vil nok som noget af det første blive spurgt om hvad slags musik, du bedst kan lide. Jeg synes, vi skal arbejde med nogle af dine favorit ting, men vi skal også spille ting, som er nye for dig. For mig er det en stor del af det at lære musikkens verden at kende, og jeg skal nok tage med på rejsen og guide dig i at udforske den. Til sidst har du lært hele slagtøjets verden at kende og finder ud af hvad, du helst vil. Spille rock band, solo stykker, harmoniorkester, symfoniorkester, marimba band, march band. Måske finder du også ud af hvilket af slagtøjets instrumenter, du bedst kan lide at spille på.

Kunstnerisk og musikpædagogisk virke
Jeg elsker at lære ny ting, og jeg er meget nysgerrig.
Jeg elsker slagtøjsinstrumenternes forskellige klang, og jeg holder meget af at fordybe mig i musikkens verden. Hos mig går barok og rock fint i hånd med hinanden fordi jeg tror at de forskellige genrer udfordrer forskellige sider af vores musikerskab. Derfor har jeg dirigeret og instrueret slagtøjskammermusik på højt niveau med unge mennesker, instrueret rock bands, lavet marimba band, workshops i afrikanske trommer, instrueret slagtøjsgrupper fra ungdoms symfoniorkestre og harmoniorkestre og lavet masterclasses. På det seneste har jeg arbejdet med større grupper og hvad vi kan bruge eltrommesæt, ipad og teknologi til pædagogisk i slagtøjets verden. Det arbejde kan du se på www.percussionanddrumsunited.dk