Skip to the content

Bandklubben er dér, hvor vi lader kopinumrene blive i skuffen og finder på musikken sammen i stedet.

Bandklubben på Samsøgades Skole

Bandklubben er et kreativt sammenspilstilbud for 3.-7. klasses elever i Aarhus Kommune. Det er en klub, hvor alle - uanset musikalsk niveau - kan skabe musik og udvikle sammenhold og spilleglæde i fællesskab med andre ligesindede. Bandklubben er et tilbud under Aarhus Musikskole, som afvikles i tæt samarbejde med Samsøgades Skole, hvor undervisningen også foregår. 

I Bandklubben mødes bandet en gang om ugen for at skabe ny musik sammen. Udover det ugentlige skema skal bandsene spille koncerter både på skolen og til andre begivenheder i byen. Bandklubben arrangerer også forskellige fællesarrangementer med et socialt fokus, og hver sæson slutter med lyd-/videoindspilninger af bandsenes musik.

Se mere i denne korte infovideo:

Bandklubben foregår i Ø-huset på Samsøgades Skole, som er udstyret med alt det nødvendige udstyr og instrumenter, som eleverne er velkomne til at bruge. Det er selvfølgelig også oplagt at medbringe sin egen guitar, bas, mikrofon e.l., hvis man ejer det. Blæsere skal altid medbringe eget instrument.

Undervisningen varetages af de to Banddoktorer Flavia og Nikolaj, der på skift tilknyttes bandsene. En banddoktor er til for at hjælpe bandet i gang med musikken og til at vejlede og støtte igennem udfordringer. Banddoktoren kan også give musikalske idéer og rammer, men det er i sidste ende ikke banddoktoren, der bestemmer, hvordan musikken skal lyde - det overlader vi trygt til eleverne.

Øvetider

Onsdag 14:00-15:15 (Band 1 + 2)

Onsdag 15:15-16:30 (Band 3 + 4)

Undervisningen følger skoleårets ferier og tager højde for projektuger m.m.

Baggrund

Bandklubben er Samsøgades Skole nye, kreative fællesskab, som er udviklet i samarbejde med Aarhus Musikskole og bygger på det pædagogiske fundament i Grobund Bandakademi, hvor unge bands skaber deres egen musik. Konceptet er vokset ud af tre centrale spørgsmål:

"Kan man skabe god, original musik, selvom man er ung og kun har begrænset eller intet kendskab til et instrument?"

"Kan det tidlige møde med en skabende energi danne grobund for at øve, fordybe og udtrykke sig?"

"Kan man vokse i et fællesskab og udvikle kompetencer, der kan bruges resten af livet - også uden for øvelokalet?"

Vi mener, at man kan svare JA til det hele - og at Bandklubben kan være et væsentligt skridt på vejen. Ambitionen er at skabe et unikt miljø, der kan smitte positivt af på resten af musikskolen, men i høj grad også på alle de andre fællesskaber, som børn og unge fra Bandklubben indgår i.

Tilmelding

Hvad får jeg ud af at være med i Bandklubben?

Som elev i Bandklubben bliver du en del af en klub, hvor vi skaber musik og dyrker sammenhold og spilleglæde i fællesskab med andre ligesindede. Det er et omfattende tilbud, der blandt andet rummer:

- Undervisning i kreativ, skabende sammenspil en gang om ugen med en banddoktor.
- Koncerter på skolen og andre steder i- og omkring Aarhus.
- Nye venskaber.
- Årlig sommerfestival
- Livesession-indspilninger.
- Mulighed for at deltage på den årlige turné.
- Musikalsk fordybelse og forståelse.
- Udvikling af evner på dit instrument.

Hvad forventer vi?
Bandklubben er et tilbud for alle børn og unge, der har lyst til at skabe deres egen musik sammen med andre. Det gælder både jer, der har spillet i mange år og jer, der aldrig har spillet et instrument før. Det eneste, vi forventer, er, at du hver uge kommer med et åbent sind og er indforstået med, at vi lader kopinumrene blive i skuffen og finder på det hele sammen i stedet.

Hvordan kommer jeg med?
Det er vores erfaring, at de bands, der har det sjovest sammen, er dem, hvor elevernes niveau, alder og ambitioner matcher hinanden godt. Derfor sammensætter vi altid bands med øje for, hvem vi mener passer godt sammen, gerne på baggrund af en lille snak med eleven. Det betyder, at man altid kan forhåndstilmelde sig Bandklubben, men at der nogle gange kan gå lidt tid, før man bliver placeret i et band. Vi starter nye bands løbende med udgangspunkt i forhåndstilmeldingslisten og holder desuden halvårlige infoaftener, hvor det er muligt at høre mere om klubben og møde andre potentielle medlemmer.

Det er gratis og uforpligtende at forhåndstilmelde sig. Bliver du efterfølgende tilbudt en plads i Bandklubben, koster det 440 kr. pr. rate (svarende til 120 kr. / måned i 11 mdr.) - derudover er der et årligt administrationsgebyr på 100kr.

Forhåndstilmeld dig her

Flavia Couri

Flavia Couri er banddoktor i Bandklubben. Hun er brasiliansk født bassist, guitarist, sanger og sangskriver. Efter en succesfuld karriere i Brasilien hvor hun har spillet bas med nogle af Brasiliens største indierockbands, (med bl.a. koncert i Rock in Rio Festival og en Unplugged for MTV Brasilien), er Flavia flyttet til Danmark på grund af kærlighed i 2015. To uger efter var hun på tur på bas med det danske band Powersolo og dannede rockduoen The Courettes, hvor hun spiller guitar og synger.

Flavia har en kandidatuddannelse i bas fra Det Jyske Musikkonservatorium (2017) og en solistuddannelse (den højeste i Danmark) i Rytmisk Komposition fra Det Jyske Musikkonservatorium (2020).

Flavia Couri
Nikolaj Bugge

Nikolaj Bugge

Nikolaj er banddoktor og koordinator i Bandklubben. Han er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium i 2018 med speciale i rytmisk guitar, komposition og sammenspilsledelse. Han tror på, at god musik findes overalt og lader en grundlæggende nysgerrighed være afsæt for konstant bevægelse mellem musikalske formater, konstellationer og genrer. Han har i mange år gjort sig bemærket på undergrundsjazzscenen, bl.a. med de anmelderroste bands Røgsignal og I Just Came From The Moon. Sidstnævnte vandt den landsdækkende konkurrence Ung Jazz i 2016. I dag er han i lige så høj grad en del af indiescenen med bandet Yune.

Nikolaj underviser desuden i Bandklubben på Herning Musikskole, i Grobund Bandakademi og på Det Jyske Musikkonservatorium.

Kontakt Bandklubben

Har du spørgsmål, kommentarer eller idéer er du velkommen til at kontakte:

Nikolaj Bugge (Banddoktor og koordinator)
+45 40 55 61 23
nikbu@aarhus.dk