Skip to the content

Slagtøj

Alt der giver lyd, når man spiller på det, kan bruges som slagtøj, og derfor er listen over slagtøjsinstrumenter uendelig lang. Du kan fx lære at spille trommesæt og percussion - jazz, rock, latin, beats og hiphop for at nævne nogle stilarter - og du kan lære at spille på tasteinstrumenter som xylofon, marimba og vibrafon. I Musikskolens slagtøjsafdeling møder du hele instrumentariet fra trommesæt og latin-percussion til symfoniorkestrets lilletrommer, xylofoner, pauker og gonger.

 
Du kan vælge at gå til soloundervisning på Slagtøj, eller Slagtøj/Marimba hvor du også lærer at spille melodiinstrumenterne, som giver særligt gode muligheder for at deltage i musikskolens orkestre. På slagtøj/marimba lærer du også at spille med 4 køller.
Uanset hvad du vælger kommer du til at spille lidt af det hele, da noget af det vigtige - og sjove - ved slagtøj er at man kan mange forskellige ting. Du kan med tiden vælge at specialisere dig i det, som du synes er sjovest.
I løbet af året vil der være mulighed for lørdagskurser for eleverne i emner som stomp, rytmisk træning, teknik, nodelæsning, sammenspil og bodypercussion. Der kan også oprettes forskellige faste begyndersammenspilshold, hvor hovedvægten ligger på udviklingen af musikalitet, teknisk kunnen, nodelæsning og selvfølgelig den sociale dimension.
 

Sammenspil

Når du spiller slagtøj, er der store muligheder for at deltage i musikskolens forskellige sammenspilsgrupper og orkestre. Ganske vist er der normalt kun brug for én trommeslager og måske en percussionist i et band, men hvis du spiller alle de andre slagtøjsinstrumenter, er der pladser i både harmoniorkesteret, marimbaorkestrene, symfoniorkestre og musikskolens bands.
Inden du starter til soloundervisning skal du normalt indtil du er 10-11 år vælge at følge et musikværkstedshold, hvor du bl.a. lærer forståelse for sammenhængen mellem krop, rytme, instrument og musik.
For at få udbytte af undervisningen, skal du være indstillet på at øve hjemme, og du skal være indstillet på at deltage i sammenspil.
 

Instrumenter og priser

Øvexylofon/marimba og øvetrommesæt kan lejes. Musikskolens lærere hjælper også gerne med gode råd og vejledning i forbindelse med instrumentanskaffelse. For at kunne øve hjemme behøver du i starten kun at købe et par trommestikker, en øveplade, og evt. et sæt køller.
 

Startalder

7 år
 

Priser og regler

Priser og regler: Læs mere her om priser og regler
 
Har du brug for hjælp, er du velkommen til at kontakte os på musikskolen@aarhus.dk eller tlf. 89 40 99 21

Vælg ønsket hold / undervisningssted og tryk tilmeld:
Tilmeld