Skip to the content

Danish Youth Jazz Orchestra

Danish Youth Jazz Orchestra er et eliteungdomsbigband som består af regionens spirende talenter på vej frem i det danske jazzmiljø, og orkestret fungerer både som et fast bigband og som talentudviklingsbase i Region Midtjylland. Danish Youth Jazz Orchestra giver plads til det vilde, skæve og eksperimenterende – men med rod i det traditionelle. 

Om orkesteret

Aarhus Musikskole og MGK, Det Jyske Musikkonservatorium og Aarhus Jazz Orchestra har i samarbejde etableret Danish Youth Jazz Orchestra, som en ny talentudviklingsbase for unge jazzmusikere i Region Midtljylland. Orkesteret har til formål, på tværs af kommunegrænserne i regionen, at skabe en større interesse for jazzmusikken blandt unge og videreudvikle de jazz-talenter som i forvejen er interesseret i bigbandmusikken. Denne katalysator for unge jazzmusikere giver en enestående mulighed for, at prøve kræfter med bigbandmusik på elite-niveau.

Danish Youth Jazz Orchestra modtager støtte fra Region Midtjylland, Det Jyske Musikkonservatorium, Aarhus Jazz Orchestra og Aarhus Musikskole, og er et af de fire tiltag under Jazzfabrikken. Jazzfabrikken er et 3 årigt regionalt udviklingsprojekt med opstart i 2019, som skal bidrage til at styrke den musikalske fødekæde og talentudvikling inden for rytmisk musik. Projektet har særligt fokus på talentudvikling af blæserelever på alle niveauer.

Læs mere her: dyjo.dk

 

Instrumenter

Alt saxofon (sopransaxofon), tenorsaxofon, baritonsaxofon, trompet, basun, basbasun, klaver, guitar, kontrabas og trommesæt

 

Alder

16-24

 

Tid og sted

Mandage kl. 19:30 - 21:30

Det Jyske Musikkonservatorium, Skovgaardsgade 2C, 8000 Aarhus

 

Orkesterleder

John Riddell (john@ajazz.dk)

 

Vil du være med?

Hvis du ønsker at spille med i orkesteret, kontakt da orkesterleder John Riddell for nærmere aftale. Orkesteret har en fast besætning, men der er altid mulighed for at spille med til en prøve. Derefter kan man komme på orkesterets afløserliste, og man har altid mulighed for at sende en ansøgning når der bliver slået musikerpladser op. Hold øje med orkesterets facebookside: www.facebook.com/danishyouthjazzorchestra