Skip to main content Skip to footer

Fagotundervisning

Lær at spille fagot på Aarhus Musikskole

Fagot er et brugt instrument både inden for klassisk og rytmisk musik. Fagotundervisningen på Aarhus Musikskole tager udgangspunkt i elevens niveau, og det er aldrig for sent at starte på fagot.
 

Undervisningen

Fagot kendes fra symfoniorkestre, kammermusik, barokmusik, folkemusik, musicals og jazz-bands, så fagot kan dyrkes af folk med enhver "musiksmag". På fagot og engelsk horn er der dobbeltblad, mens der på klarinetten og saxofonen er der enkeltblad. På fagotten opbygges blæse- og fingerteknik langsomt, så man efterhånden kan spille mange forskellige ting. Der arbejdes med nodelære og udenadsspil.

Alder

Man kan normalt begynde at spille på fagot, når man er 9 - 11 år gammel afhængig af hænders og fingres størrelse. Mange begynder med fordel at spille blokfløjte (grebene ligner meget), og skifter så over, når fysikken tillader det.

Sammenspil

Der er meget gode sammenspilsmuligheder for fagot. Man kan spille kammermusik i små grupper eller man kan deltage i skolens harmoniorkester, Big bands og forskellige større og mindre projekter. Der afholdes jævnligt koncerter, hvor elever spiller for hinanden og for familie og venner. Nogle af orkestrene giver mange koncerter både her i landet og i udlandet.

Instrumenterne

Vent med at købe en fagot til du har talt med læreren. Musikskolen ligger inde med en række instrumenter til udlån eller udleje, så du kan prøve før du køber. Rådfør dig også med læreren før udskiftning til en bedre fagot eller hvis fagotten skal repareres. Når du skal gå til spil, er det nødvendigt at have en fagot til rådighed af en rimelig kvalitet.

Alder

fra 9-11 år

Priser 

Sæson 24/25 (12. august - 27. juni)
 
 
Instrument- og sangundervisning 
- ved lektion á 25 min. pr. uge
 
Spor 1 (solo):   1.920 kr. / rate* 
  svarende til 524 kr. / måned i 11 mdr.  
Spor 2 (hold):   960 kr. / rate* 
  svarende til 262 kr. / måned i 11 mdr.  
Fra 25 år eller bosat uden for Aarhus Kommune: Dobbelt pris
Administrationsgebyr:   100 kr. / sæson   

      *Undervisningsåret / sæsonen er opdelt i 3 rater     


Se mere info om bl.a. bindingsperioder, udmeldelsesfrister og støttemuligheder her: priser og regler

Undervisningssteder

  • Officerbygningen - Aarhus Musikskole (midt i Aarhus)
Tilmeld