Skip to main content Skip to footer

Kontrabas­undervisning

Lær at spille kontrabas på Aarhus Musikskole

Kontrabas er et meget brugt instrument både inden for klassisk og rytmisk musik. kontrabasundervisningen på Aarhus Musikskole tager udgangspunkt i elevens niveau, og det er aldrig for sent at begynde at spille kontrabas.
 
Kontrabasundervisningens formål er at skabe grundlag for musikalsk udfoldelse på et strygeinstrument. For at få glæde af at spille selv og sammen med andre, er det vigtigt, at man lærer sit instrument godt at kende.
 

Undervisningens form

Undervisningen foregår med en ugentlig lektion á 25 min. enten som enetime eller på hold med 2 elever (når det er muligt at finde en anden elev, der passer m.h.t. alder og niveau). Kontrabas anvendes hovedsagelig til sammenspil, derfor indgår dette også i undervisningen, dels i lektionerne og dels i form af f.eks. orkester-sammenspil på flere niveauer.
 

Sammenspil

For kontrabas er der adskillige sammenspilstilbud: kammermusik, strygerensemble, orkester, flere rytmiske bands (et efterårs- og forårsprojekt). Herudover vil der være brug for forskellige ensembler i forbindelse med musikskolens koncerter og andre projekter.
 

Alderskrav og øvning

Kontrabasser kan fås i forskellige størrelser. Det er muligt at starte i 7 - 8-års alt afhængig af elevens størrelse. For at opnå et tilfredsstillende resultat, må man være indstillet på at øve sig regelmæssigt derhjemme, helst dagligt. For at opnå et tilfredsstillende resultat, må man være indstillet på at øve sig regelmæssigt derhjemme, helst dagligt.
 

Instrumenter og priser

Kontrabas kan købes hos instrumenthandlerne her i byen eller ved opslag på Aarhus Musikskole, men køb aldrig en kontrabas uden først at have konsulteret læreren. En kontrabas koster fra 8.000 kr.

Aarhus Musikskole ejer et antal kontrabasser i forskellige størrelser, som kan lånes af begyndere i en kortere periode. Læreren kan fortælle om mulighederne.
 

Alder

fra 7 år
 

Priser 

Sæson 24/25 (12. august - 27. juni)
 
 
Instrument- og sangundervisning 
- ved lektion á 25 min. pr. uge
 
Spor 1 (solo):   1.920 kr. / rate* 
  svarende til 524 kr. / måned i 11 mdr.  
Spor 2 (hold):   960 kr. / rate* 
  svarende til 262 kr. / måned i 11 mdr.  
Fra 25 år eller bosat uden for Aarhus Kommune: Dobbelt pris
Administrationsgebyr:   100 kr. / sæson   

      *Undervisningsåret / sæsonen er opdelt i 3 rater     


Se mere info om bl.a. bindingsperioder, udmeldelsesfrister og støttemuligheder her: priser og regler

Undervisningssteder

  • Officersbygningen - Aarhus Musikskole (midt i Aarhus) - Mandage, onsdage, torsdage efter skoletid
Tilmeld