Skip to the content

Koncert på Besættelsesmuseet i anledning af befrielsen

4. maj 2019 - kl. 16:15

Lørdag 4. maj er det årsdagen for Danmarks befrielse. Det markerer Aarhus Musikskole og Besættelsesmuseet med en koncert, som den kunne have fundet sted på denne majdag i 1945 - få timer før befrielsesbudskabet lød i radioen!

Koncerten foregår i Mathilde Fibigers Have (lige bagved den gamle politistation, hvor Gestapo havde sit århusianske hovedkvarter), den starter 16.15 og varer en lille times tid. Tilhørerne til denne koncert vil komme til at høre et udvalg af tidens musik, den klassiske og revysangene, men også jazz fra krigsårenes gyldne swingtid. Samtidigt vil der blive præsenteret noget af den nye klavermusik, der undervistes i på tidens hotte pædagogiske trend, folkemusikskolerne. 

En af disse nye progressive folkemusikskoler var selvfølgelig Aarhus Folkemusikskole – nu Aarhus Musikskole -, der blev oprettet i starten af 30’erne og dengang var beliggende i Guldsmedgade. Musikskolen lå i øvrigt blot et stenkast fra den senere Føtex-grund, der blev kraftigt ødelagt af tysk terrorsabotage i foråret 1945 med 7 dræbte borgere. Så måske var eleverne ikke helt trygge ved at optræde denne majeftermiddag i skyggen af Gestapos hovedkvarter. Men heldigvis fik alle snart at vide, at tyskerne havde overgivet sig…!