Skip to main content Skip to footer

Koncerter og arrangementer

Kvindestemmer - Aarhus Pigekors jubilæumskoncert

12-10-2022 kl. 19:30

Aarhus Pigekor giver koncert i Skt. Lukas Kirke med titlen ’Kvindestemmer’.
I anledning af korets 20-års jubilæumssæson, præsenterer koret en koncert, som hylder de kvindelige stemmer. På programmet er derfor både værker af yngre, kvindelige komponister og værker med tekster af kvindelige forfattere – nogle af dem ’genopdaget’ i nyere tid.
Koret opfører musik af bl.a. Caroline Shaw (for kor og cello), Sarah Quartel, Katerina Gimon og Mia Makaroff. Samlet set viser værkerne pigekorets /kvindekorets mange klang- og udtryksmuligheder, som disse nulevende komponister arbejder med, og præsenterer publikum for et repertoire med stor bredde.
Desuden medvirker korets ’lillesøster’, Det Jyske Musikkonservatoriums Pigekor med en afdeling ved koncerten.
Begge kor ledes af Birgitte Næslund Madsen, som i august 2021 overtog dirigentpinden efter korets mangeårige leder og stifter, Helle Høyer Vedel, som med Aarhus Pigekor opnåede en lang stribe af internationale priser og medaljer ved konkurrencer rundt omkring i verden. Koret har desuden lavet adskillige roste indspilninger, som kan findes på diverse streamingtjenester, og har udgivet en række videoer på YouTube, hvor man ser resultaterne af korets mangeårige samarbejde med den hollandske koreograf, Panda van Proosdij.
Voksne: 75 kr
Børn under 18 + studerende: 50 kr
Billetter købes i forsalg på www.place2book.com/da/sw2/sales/jb2rkvhm6w eller i døren