Skip to the content

Blokfløjteundervisning

Blokfløjten er et smukt instrument med mange muligheder. Når du spiller blokfløjte på Aarhus Musikskole, får du en rigtig god musikalsk baggrund og masser af muligheder for at spille sammen med andre i musikskolens orkestre.
 
Blokfløjten er et smukt instrument, som på italiensk hedder Flauto dolce - det betyder blid fløjte. Allerede i middelalderen var blokfløjten et populært instrument. Blokfløjtefamilien består af instrumenter i forskellige størrelser; de almindeligste er sopran-, alt-, tenor- og basblokfløjte. På Aarhus Musikskole underviser vi i alle fire blokfløjtetyper. Kontakt gerne læreren i forbindelse med anskaffelse af instrument

Repertoiret spænder fra klassisk musik over folkeviser og moderne musik til pop og jazz. Der er skrevet særligt meget musik for blokfløjten i renæssance- og baroktiden. Derfor spiller musikken fra disse to perioder en stor rolle i undervisningen.
 
 

Blokfløjteundervisning

 

Blokfløjteundervisning tilbydes såvel børn som voksne begyndere som øvede. Undervisningen tilbydes som solo- eller holdundervisning. På Musikskolen arbejder vi kun med blokfløjter med barok greb (ikke tyske greb).
 
Børn starter normalt i 7 års alderen, men kan - med hjemmets opbakning og aktive støtte - begynde allerede i 5-6 års alderen. For at få størst mulig udbytte af undervisningen forventes det, at eleven øver sig hver dag. Læreren vil vejlede omkring øvning.
 

Sammenspil

Efter få måneders undervisning er der er mulighed for at spille gratis sammen med andre blokfløjteelever i skolens begynderblokfløjteorkester Spireblok. Senere har skolen flere sammenspilsmuligheder: Midiblok, Flauto Dolce, consortgrupper, sammenspilsgrupper for øvede og sammenspil med cembalo. 
 
 

Startalder

6 år
 

Priser og regler

Priser og regler: Læs mere her om priser og regler
 
Har du brug for hjælp, er du velkommen til at kontakte os på musikskolen@aarhus.dk eller tlf. 89 40 99 21.

Vælg ønsket hold / undervisningssted og tryk tilmeld:
Tilmeld