Skip to the content

Kontrabasundervisning

 

Kontrabas er et meget brugt instrument både inden for klassisk og rytmisk musik. kontrabasundervisningen på Aarhus Musikskole tager udgangspunkt i elevens niveau, og det er aldrig for sent at begynde at spille kontrabas.
 
Kontrabasundervisningens formål er at skabe grundlag for musikalsk udfoldelse på et strygeinstrument. For at få glæde af at spille selv og sammen med andre, er det vigtigt, at man lærer sit instrument godt at kende.
 

Undervisningens form

Undervisningen foregår med en ugentlig lektion á 25 min. enten som enetime eller på hold med 2 elever (når det er muligt at finde en anden elev, der passer m.h.t. alder og niveau). Kontrabas anvendes hovedsagelig til sammenspil, derfor indgår dette også i undervisningen, dels i lektionerne og dels i form af f.eks. orkester-sammenspil på flere niveauer.
 

Sammenspil

For kontrabas er der adskillige sammenspilstilbud: kammermusik, strygerensemble, orkester, flere rytmiske bands (et efterårs- og forårsprojekt). Herudover vil der være brug for forskellige ensembler i forbindelse med musikskolens koncerter og andre projekter.
 

Alderskrav og øvning

Kontrabasser kan fås i forskellige størrelser. Det er muligt at starte i 7 - 8-års alt afhængig af elevens størrelse. For at opnå et tilfredsstillende resultat, må man være indstillet på at øve sig regelmæssigt derhjemme, helst dagligt. For at opnå et tilfredsstillende resultat, må man være indstillet på at øve sig regelmæssigt derhjemme, helst dagligt.
 

Instrumenter og priser

Kontrabas kan købes hos instrumenthandlerne her i byen eller ved opslag på Aarhus Musikskole, men køb aldrig en kontrabas uden først at have konsulteret læreren. En kontrabas koster fra 8.000 kr. 

Aarhus Musikskole ejer et antal kontrabasser i forskellige størrelser, som kan lånes af begyndere i en kortere periode. Læreren kan fortælle om mulighederne.
 

Startalder

7 år
 
 

Priser og regler

Priser og regler: Læs mere her om priser og regler
 
Har du brug for hjælp, er du velkommen til at kontakte os på musikskolen@aarhus.dk eller tlf. 89 40 99 21

 


Vælg ønsket hold / undervisningssted og tryk tilmeld:
Tilmeld