Skip to the content

Oboundervisning

 

Obo er et brugt instrument både inden for klassisk og rytmisk musik. Oboundervisningen på Aarhus Musikskole tager udgangspunkt i elevens niveau, og det er aldrig for sent at begynde at spille obo.
 

Undervisningen

Obo kendes fra symfoniorkestre, kammermusik, barokmusik, folkemusik, musicals og jazz-bands, så obo kan dyrkes af folk med enhver "musiksmag". På obo, fagot og engelsk horn er der dobbeltblad, mens der på klarinetten og saxofonen er der enkeltblad. På obo opbygges blæse- og fingerteknik langsomt, så man efterhånden kan spille mange forskellige ting lige fra Bach til Beatles. Der arbejdes med nodelære og udenadsspil.
 

Alder

Man kan normalt begynde at spille på obo, når man er 9-10 år gammel afhængig af hænders og fingres størrelse. Mange begynder med fordel at spille blokfløjte (grebene ligner meget), og skifter så over, når fysikken tillader det.
 

Sammenspil

Der er meget gode sammenspilsmuligheder for obo. Man kan spille kammermusik i små grupper eller man kan deltage i skolens, harmoniorkester, big bands og forskellige større og mindre projekter. Der afholdes jævnligt koncerter, hvor elever spiller for hinanden og for familie og venner. Nogle af orkestrene giver mange koncerter både her i landet og i udlandet.
 

Instrumenterne

Vent med at købe en obo til du har talt med læreren. Musikskolen ligger inde med en række instrumenter til udlån eller udleje, så du kan prøve før du køber. Rådfør dig også med læreren før udskiftning til en bedre obo eller hvis oboen skal repareres. Når du skal gå til spil, er det nødvendigt at have en obo til rådighed af en rimelig kvalitet.
 

Startalder

10 år
 
 

Priser og regler

Priser og regler: Læs mere her om priser og regler
 
Har du brug for hjælp, er du velkommen til at kontakte os på musikskolen@aarhus.dk eller tlf. 89 40 99 21

 


Vælg ønsket hold / undervisningssted og tryk tilmeld:
Tilmeld