Skip to the content

Saxofonundervisning

Saxofon er et brugt instrument både inden for klassisk og rytmisk musik. Saxofonundervisningen på Aarhus Musikskole tager udgangspunkt i elevens niveau, og det er aldrig for sent at begynde at spille saxofon.

Undervisningen

Saxofon kendes fra symfoniorkestre, kammermusik, musicals og jazz-bands, så saxofon kan dyrkes af folk med enhver "musiksmag". På saxofonen og klarinetten er der enkeltblad, mens på obo, fagot og engelsk horn er der dobbelt-blad. På saxofonen opbygges blæse- og fingerteknik langsomt, så man efterhånden kan spille mange forskellige ting. Der arbejdes med nodelære og udenadsspil.

Alder

Man kan normalt begynde at spille på saxofon, når man er 7-9 år gammel afhængig af hænders og fingres størrelse. Mange begynder med fordel at spille blokfløjte (grebene ligner meget), og skifter så over, når fysikken tillader det. Der er 4 størrelser saxofoner (sopran-, alt-, tenor- og barytonsaxofon), og man begynder normalt med en altsaxofon eller en tenorsaxofon. 

Sammenspil

Der er meget gode sammenspilsmuligheder for saxofon. Man kan spille kammermusik i små grupper eller man kan deltage i skolens, harmoniorkester, big bands og forskellige større og mindre projekter. Der afholdes jævnligt koncerter, hvor elever spiller for hinanden og for familie og venner. Nogle af orkestrene giver mange koncerter både her i landet og i udlandet. 

Instrumenterne

Vent med at købe en saxofon til du har talt med læreren. Musikskolen ligger inde med en række instrumenter til udlån eller udleje, så du kan prøve før du køber. Rådfør dig også med læreren før udskiftning til en bedre saxofon eller hvis saxofonen skal repareres. Når du skal gå til spil, er det nødvendigt at have en saxofon til rådighed af en rimelig kvalitet.  

Priser og regler

Priser og regler: Læs mere her om priser og regler
 
Har du brug for hjælp, er du velkommen til at kontakte os på musikskolen@aarhus.dk eller tlf. 89 40 99 21

Vælg ønsket hold / undervisningssted og tryk tilmeld:
Tilmeld