Skip to the content

Tværfløjteundervisning

Tværfløjte er et brugt instrument både inden for klassisk og rytmisk musik. Tværfløjteundervisningen på Aarhus Musikskole tager udgangspunkt i elevens niveau, og det er aldrig for sent at begyndte at spille tværfløjte.
 

Undervisningen

Tværfløjte kendes fra symfoniorkestre, kammermusik, barokmusik, folkemusik, musicals og jazz-bands, så tværfløjten kan dyrkes af folk med enhver "musiksmag". På tværfløjten frembringes lyden ligesom når, man puster hen over en flaske. Mens fagot og engelsk horn er der dobbeltblad, og på klarinetten og saxofonen er der enkeltblad. På tværfløjte opbygges blæse- og fingerteknik langsomt, så man efterhånden kan spille mange forskellige ting lige fra Bach til Beatles. Der arbejdes med nodelære og udenadsspil.

 

Alder

Man kan normalt begynde at spille på tværfløjte, når man er 8 - 9 år gammel afhængig af hænders og fingres størrelse.

 

Sammenspil

Der er meget gode sammenspilsmuligheder for tværfløjte. Man kan spille kammermusik i små grupper eller man kan deltage i skolens, harmoniorkester, big bands og forskellige større og mindre projekter. Der afholdes jævnligt koncerter, hvor elever spiller for hinanden og for familie og venner. Nogle af orkestrene giver mange koncerter både her i landet og i udlandet.

 

Instrumenterne

Vent med at købe en tværfløjte til du har talt med læreren. Musikskolen ligger inde med en række instrumenter til udlån eller udleje, så du kan prøve før du køber. Rådfør dig også med læreren før udskiftning til en bedre tværfløjte eller hvis tværfløjten skal repareres. Når du skal gå til spil, er det nødvendigt at have en tværfløjte til rådighed af en rimelig kvalitet.

 

Startalder

8 år

 

Priser og regler

 
Priser og regler: Læs mere her om priser og regler
 

Har du brug for hjælp, er du velkommen til at kontakte os på musikskolen@aarhus.dk eller tlf. 89 40 99 21


Vælg ønsket hold / undervisningssted og tryk tilmeld:
Tilmeld