Skip to the content

5 år - Musik og bevægelse

Det 5 årige barn kan rigtig meget. Taler i lange sætninger, interesserer sig for tal og bogstaver og har en god finmotorik. Men der er stadig mange ting at øve sig på. Samarbejde, udvikling af empati og konfliktløsning er nogle af de ting barnet øver sig på.
I Musik og bevægelse for 5 årige sætter underviseren en legende, musikalsk ramme for de fælles aktiviteter, der styrker børnenes evne til at agere i et fællesskab. Musikken er for børn i den alder stadig uløseligt forbundet med kroppen, så vi hopper, danser, løber og kravler i musikalske lege og rollespil og bruger faldskærm, hulahopringe og meget mere. 

Nu er finmotorikken og evnen til at koncentrere sig så god, at vi skal spille på flere forskellige instrumenter som fx trommer, xylofon, kazoo, blokfløjte og ukulele. Vi snuser også til andre instrumenter som strygere og blæsere og lærer noget om noder, pauser og andre musikalske begreber. 
Forældrene har stadig en vigtig rolle i denne alder. Det kan være overvældende for barnet med de mange indtryk og nye børn. Eller måske har barnet brug for den voksnes hjælp til at deltage på en måde, så barnet får en god oplevelse og et godt udbytte af undervisningen. 

Det bedste den voksne kan gøre er at deltage aktivt, vise sin glæde ved musikken og hjælpe barnet, når det er nødvendigt, til at deltage på det niveau, der passer til barnet. Så får barnet en oplevelse af at være en del af fællesskabet og det får en musikalsk træning, der også bidrager til dets motoriske, sproglige og sociale udvikling. 
Af hensyn til pladsen og balancen mellem børn og voksne i rummet, kan der kun deltage én voksen pr. barn.
 
OBS: På dette hold skal man være fyldt 5 år inden uge 42.
 
Man opnår søskenderabat på barn nr. 2 eller flere, ved tilmelding på SAMME hold.
 
Har du brug for hjælp, er du velkommen til at kontakte os på musikskolen@aarhus.dk eller tlf. 89 40 99 21
 
Priser og regler: Læs mere her om priser og regler

Vælg ønsket hold / undervisningssted og tryk tilmeld:
Tilmeld

Workshops og enkeltstående tilbud i 'Musik & Bevægelse'

Musiklørdag

Musiklørdag er for børnefamilier, der har lyst til at synge, spille og lege sammen.

Babyrytmik på DOKK1

For babyer i alderen 4-12 måneder. Til babyrytmik stimuleres alle sanser gennem sang, bevægelse, lydlege og meget mere.